Qüestió de classe. Angel Ot: La cançó del carboner.

No parlaré de la lluita de classes, aqueta gran obvietat. Tampoc de l’orgull de classe, que ja en parlen els Eina i tal. Es tracta de la classe de portar mocador de roba, la classe de no apuntar-te a "Apaga telecinco" perquè mai es mira telecinco. És la classe que apunta casta, cultura i saber fer.[@more@]

Una persona amb classe pot descendir de qualsevulla classe social i realitzar qualsevol dels oficis. Classe com la que tingué aquell guardia jurat del metro, que veient els vint-i-cinc que ens colavem, es girà, i amb posat majestàtic s’encengué un cigarret. Classe com la de l’Enric Duràn, lluny de la barroeria de Prenanfetes i companyia. Classe com humiliar i vexar fisicament a algún militant d’unió, que per això i son. Classe és veure que l’editorial conjunt de l’altre dia hauria d’anar precedit d’un " Como estàn ustedes??" Classe és morir-se de vergonya quan ets a l’estranger i et diuen espanyol.

Però no només en el fascinant món de la política podem exemplificar la classe i el saber fer. Dur un mocador de roba, n’és un exemple en el referent a la quotidianeitat. Beure compulsivament amb la familia, no jugar mai a les escura-butxaques, donar el pèsam als enterros, que la persona amb qui has passat la nit es desperti a ritme de bossa-nova o soul ( en vinil evidentment!!!) mentre a la taula veu uns xurros amb xocolata acabats de fer del Xicra. En fí, moltes coses són classe. Portar una estelada al camp de l’espanyol és senzillament exquisit, i les tonteries pels quillos si us plau. Un pagès amic meu, una vegada va tenir el detall d’agredir un imbècil que li feia fotos mentre podava vinya. El vaig felicitar, aquestes coses ens aparten de la vulgaritat sens dubte.

Però malauradament existeixen nivells que no podem assumir, i aquet és el problema. Per mí, el zénit de la classe ( i no parlarem de còmics) és gaudir dels serveis d’un sicari. Això seria la cúspide en el saber fer. Un sicari educat,

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.